Радвам се, че четете моята история!

Тя е производственият процес на продукта, който ви предлагам:

Знания и умения за повишаване на вашата конкурентоспособност.

Харесвала съм всяка една работа, която съм работила. И от всяка една съм учила – от някои как трябва да се правят нещата, от други – как не трябва да се правят 😁

Виждала съм отвътре как печеливша бизнес идея се проваля заради лоша организация на изпълнението ѝ.

Водила съм екипи от ангажирани хора, които ентусиазирано работят по тежък проект, без да си поглеждат часовника.

Търсила съм обратна връзка от клиенти, които предпочитат по-скъпия продукт, само заради обслужването.

Наемала съм, повишавала съм и съм освобождавала служители, и познавам процесите и политиката от страната на работодателя.

Използвайте моя опит, за да повишите своята конкурентоспособност

Обичам да споделям знанията и опита си с хора, които искат да станат по-добри в това, което правят и да развиват себе си и компаниите си.

Ако управлявате среден или малък бизнес

Мога да ви помогна да създадете ефективна и ефикасна организация на работа, да мотивирате и ангажирате хората си и да увеличите лоялността на клиентите чрез отлично обслужване. Предлагам консултиране, обучения или комбинация от двете. 

Ако сте ръководител на екип

Мога да ви помогна да подобрите уменията си за управление на хора, оптимизация на бизнес процеси и водене на проекти. Предлагам индивидуални и групови обучения. Имам и теми за вашия екип, например комуникационни умения и обслужване на клиенти.

Ако сте мениджър Човешки ресурси

Водя обучения по почти всички „меки умения“, като правя всяко едно според конкретните потребности на клиента и с примери и задачи от неговата практика. Изнасям и мотивационни речи на мероприятия.

Ако сте човек, който търси кариерно развитие

Имам много съвети за кариерно развитие в блога и се надявам да са ви от помощ. А ако искате да обсъдим вашата конкретна ситуация или имате нужда от пробно интервю за работа, на линия съм. Напълно безплатно.

Моята история

Родена съм във Варна, живея приблизително по равно във Варна и в София. Омъжена съм  повече от 30 години за Николай и имаме един отдавна пълнолетен син, който е поел живота си в своите ръце.

С удоволствие споделям къде и какво съм работила. Така добивате представя какво мога и дали, и как бих ви била полезна.

Антония Кръстева със сина си през 1991

1991 – 1994

След завършване на Техническия университет във Варна започвам в държавното районно Електроразпределително дружество. Първата ми работа е Диспечер на електромерните техници, а последната –  Ръководител Дребно инкасо. Опознавам родното електроснабдяване отдолу-нагоре, което по-късно ще оценя като изключително полезен опит.

Антония Кръстева през 1995

1994 – 1995

Правя следдипломна квалификация по икономика и мениджмънт в Германия със стипендия от германското Министерство на икономиката чрез Carl Dusiberg Gesellschat e.V. Обучението включва и шестмесечна практика в енергийния концерн RWE,  Район Нойс. Научавам как се прави съвременно електроснабдяване, какво е клиент и как се управлява обслужването на регулирания пазар.

Антония Кръстева през 2000 г.

1996 - 2000

Прибирам се от Германия и семейството ми се премества в София. Започвам работа като представител за България на софтуерната фирма ifs GmbH, дъщерна на енергийния концерн RWE. Участвам в локализацията на билинг софтуер за дружества за битови услуги и го предлагам на енергийни, топлофикационни, водоснабдителни и газоразпределителни дружества в България.

Антония Кръстева през 2004 г.

2000 - 2004

RWE проявява интерес към приватизацията в енергийния сектор на България и открива представителство в София. Аз работя като Консултант Енергийни проекти. Правя и двугодишна следдипломна квалификация по право в УНСС. През 2003 г. концернът учредява Фондация за управление на енергийната ефективност в София и аз ставам неин директор. Започваме проект за повишаване на енергийната ефективност в 100 обществени сгради на локално отопление в София с бюджет около 6 млн. USD, предоставен от международната организация Е7.

Антония Кръстева през 2008 г. в Е.ОН България

2005 - 2009

Приватизацията на електроснабдяването най-накрая се случва и  аз започвам работа за новия собственик на дружествата Варна и Горна Оряховица –  E.ON. Най-интересната и вълнуваща работа в кариерата ми. В началото съм първия българин в екипа, който прави интеграцията на държавните дружества в концерна E.ON. Отговарям за обслужването на клиентите, включващо функциите фактуриране и събиране на вземанията, кол центъра и клиентските центрове, като на финала съм Старши вицепрезидент и прокурист на Е.ОН България ЕАД.

Антония Кръстева със съпруга си през 2011

2009 - 2011

Искам да работя в среда с реална пазарна конкуренция. Избирам прохождащата тогава финтех индустрия и компанията Систек Холдинг АД. Като Изпълнителен директор и Член на Борда на директорите отговарям за международния проект iPay – онлайн платформа за плащане на битови сметки в Румъния, Чехия, Полша и Унгария. Регистрирам дъщерни дружества в тези страни и избирам екипи, правя контакти с местните дружества за енергийни услуги, водоснабдители, телекоми и пр. Разнообразен и много, много международен период.

Антония Кръстева през 2012

2012 - 2013

E.ON обявява бизнеса в България за продажба и аз се присъединявам към екипа на купувача – чешката Energo-Pro a.s., като съветник на Борда на директорите. След затварянето на продажбата отговарям за оперативното управление на дружеството като член на Управителния съвет на Енерго-Про ЕАД.

Антония Кръстева през 2013

от 2013

Установявам, че вече съм заемала достатъчно “отоговoрни позиции в корпоративното ръководство на международни компании” и предпочитам да работя сама, да предавам на другите знанията и уменията си, и да помагам в прилагането им. Харесва ми да опознавам спецификите на различни бизнес сектори, да проучвам актуалните тенденции в Европа и света, и да предлагам на клиентите си добри практики, подходящи за тях и за средата тук. 

Давам своя принос към обществото като обучавам гимназисти – стипендианти на фондация Благотворител, в управлението на проекти. Голямата ми надежда е повече млади хора да влязат на пазара на труда добре подготвени.

Всяка следваща година съм все по-доволна от взетото решение – работата ми като консултант е изключително разнообразна и удовлетворяваща, а се оказва, че тези две неща са много важни за мен. Сигурно, защото съм вече във втората половина от живота си…   

Антония Кръстева през 2022

2022

Започвам нов проект, в който ще трябва да вложа всичките си знания и умения.
Дългосрочен е, клиентите са ужасно взискателни, задачата е комплексна, а възнаграждението – огромно.
Ангажиментът ми е на невиждани висоти.
Станах баба 💖

Прегледайте блога

За да ме изберете за свой консултант и да ми се доверите, е нужно да знаете и как мисля, какви са вижданията ми за бизнеса, за съществените въпроси от работното ежедневие. Това ще намерите в блога ми, в категориите Организация, Управление на хора, Обслужване на клиенти и Кариерно развитие.